compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ander Geluk geselecteerd voor beste EU debuut

Ander Geluk geselecteerd voor beste EU debuut

Belgische regisseuse dingt mee naar prestigieuze prijs

23-12-2005 BRUSSEL - Fien Troch's speelfilmdebuut Een ander zijn geluk is geselecteerd voor de officiële competitie op Premiers Plans, het Europese Filmfestival voor Debuutfilms in Angers. Een ander zijn geluk is één van de acht films in de running voor Beste Europese Speelfilmdebuut, een prijs ter waarde van €20.000. De film komt ook in aanmerking voor o.a. de Speciale Juryprijs en de Prijs van het Publiek.

Delen op facebook

Voor de 27-jarige Fien Troch, die de film schreef en regissseerde, is dit de vijfde festivalselectie. Een ander zijn geluk ging in september in wereldpremière op het Toronto International Film Festival en werd geselecteerd voor competitie op de Filmfestivals van San Sebastian, Gent en Thessaloniki, waar de film o.a. bekroond werd met de Gouden Alexander, de Prijs voor Beste Film.

Premiers Plans is een belangrijk festival voor debuterende filmmakers en krijgt o.a. de steun van het MEDIA Programma van de Europese Commissie, CNC (Centre National de la Cinématographie) en het Franse Ministerie van Cultuur en Communicatie.

Een ander zijn geluk gaat over de zoektocht naar de dader van een ongeval met vluchtmisdrijf. Wanneer Christine (Ina Geerts) in de beek van het dorp een kinderlijkje ontdekt, neemt haar leven een drastische wending. Het hele dorp staat in rep en roer en hoe langer de zoektocht naar de dader duurt des te meer geheimen aan het licht komen. Onder de cast zien we rollen van o.m. Ina Geerts, Johanna ter Steege en Jan Decleir.

Een ander zijn geluk werd op 7 december uitgebracht en is te zien in acht zalen in België. Premiers Plans duurt van 20 tot 29 januari.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.