Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > André Hazes (53) overleden

André Hazes (53) overleden

Volkszanger overlijdt aan hartstilstand

23-9-2004 AMSTERDAM - Volkszanger André Hazes is donderdagochtend omstreeks 09.30 uur in het ziekenhuis Hofpoort in Woerden overleden aan de gevolgen van een hartstilstand. Hazes is 53 jaar geworden.

Woensdagavond werd de zanger vanwege benauwdheidsklachten en hoge koorts met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand was vannacht nog redelijk stabiel. Hazes had verder al een tijd problemen met zijn gehoor en leed aan diabetes.

André Hazes werd ontdekt door acteur Johnny Kraaykamp toen hij als 8-jarig jongetje stond te zingen op de Albert Cuypmarkt in Amsterdam. In 1976 wordt Hazes voor de tweede keer ontdekt; deze keer door Willy Alberti. Door bemiddeling van Alberti verschijnt er een single van zijn liedje 'Eenzame Kerst', dat prompt een grote hit wordt. Ook de opvolgers 'Mamma' en 'De Vlieger' worden een succes.

De carrière van de zanger raakte in de jaren '90 in het slop, maar het verschijnen van de documentaire André Hazes - Zij Gelooft in Mij (1999) maakte hem weer tot een volks- en campheld. Ineens was iedereen weer 'into Hazes'. De documentaire over de vertolker van het levenslied is vanavond om 23:00 uur te zien op Nederland 3 en op vrijdag om 22:50 uur op BRT 2.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.