compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > ANF maakt bezwaar tegen bezuinigingsplan Tilburg

ANF maakt bezwaar tegen bezuinigingsplan Tilburg

8-9-2003 AMSTERDAM - De Associatie van Nederlandse Filmtheaters (ANF) heeft bij de Gemeente
Tilburg bezwaar aangetekend tegen de bezuinigingsplannen op Filmfoyer
Tilburg, de locale filmtheatervoorziening.

Delen op facebook

De ANF, landelijk samenwerkingsverband voor de ruim 100 filmtheaters en filmhuizen met een culturele doelstelling, wordt door de staatssecretaris van OCenW in staat gesteld filmtheaters en betrokken instanties te begeleiden en ondersteunen bij de ontwikkeling van een volwaardig filmbeleid. Ook Filmfoyer Tilburg heeft met inspanningen van de ANF en de gemeente Tilburg zelf haar huidige unieke positie weten te realiseren. De in Tilburg opgestarte discussie over de toekomst van Filmfoyer Tilburg heeft niet alleen binnen de ANF bijzonder veel bevreemding teweeggebracht.

De Tilburgse wethouder van cultuur Hugo Backx is voornemens op formele gronden de ondersteuning voor Filmfoyer Tilburg te beëindigen. Inmiddels is aangegeven dat, mede gezien de aangekondigde korting van EUR 200.000 op de subsidie per 01-01-2004, met ingang van die datum alle filmactiviteiten zullen eindigen.

De ANF zegt dat niet alleen in eerdere ANF-publicaties (o.a. Handreiking filmtheaters 2002 i.s.m. VNG), maar ook correspondenties en persoonlijke contacten steeds nadrukkelijk is gesteld dat een filmtheatervoorziening zeker voor een gemeente als Tilburg essentieel is. Een filmtheater behoort in Tilburg tot de basisvoorzieningen. Dit standpunt wordt inmiddels branchebreed onderschreven.

Het gemeentelijke dossier Filmfoyer Tilburg is volgens de ANF nu al zo groot dat de bezuinigingsvoorstellen ter zijde moeten worden gelegd. De ANF rekent er zelfs op dat de structurele ondersteuning voor de filmtheatervoorziening in Tilburg op een reëel bedrag per jaar wordt gehandhaafd en heeft de gemeente haar diensten aangeboden om Tilburg
indien nog noodzakelijk en gewenst nader van advies te dienen.

Om zelf aan Wethouder Backx je steun voor Filmfoyer te betuigen, kun je terecht op onderstaande link, waar vandaan je hem rechtstreeks een e-mail kunt versturen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.