compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Apocalypto succes in de VS

Apocalypto succes in de VS

Bezoekersaantal hoger dan verwacht

13-12-2006 De controverse die rond Mel Gibson als persoon én als regisseur hangt was voor het Amerikaanse publiek geen reden om weg te blijven bij zijn nieuwste film. Apocalypto werd de bestbezochte film van het afgelopen weekend.

Delen op facebook

De film haalde in het openingsweekend meer dan 15 miljoen dollar binnen. Apocalypto overtrof daarmee de verwachtingen van distributeur Disney, die de opbrengsten een miljoen lager ingeschat had. Ondanks dit succes komt de film over de ondergang van het Mayarijk nog niet in de buurt van Mel Gibson's The Passion of the Christ, die in het openingsweekend ruim 83 miljoen dollar binnenhaalde.

Ook Happy Feet, Warner Bros' nieuwste animatiefilm over een tapdansenden pinguïn deed het iets beter dan verwacht. De film werd met een opbrengst van bijna 13 miljoen dollar een na best bezochte film van het weekend.

De derde film in het rijtje moest duidelijk betalen voor het succes van de nummers 1 en 2. The Holiday haalde minder op dan Sony Pictures had voorzien. De romantische komedie met Cameron Diaz en Kate Winslet is vanaf deze week ook te zien in Nederland. Happy Feet draait sinds afgelopen week in de Nederlandse bioscopen. Apocalypto zal in Nederland pas in januari gaan draaien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.