compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Apple aangeklaagd wegens misleiding koop-films

Apple aangeklaagd wegens misleiding koop-films

Wanneer de consument een film „koopt” via iTunes dan bezit ze deze niet echt, dit vanwege de licentie-deal die Apple gesloten heeft met de filmstudio's. Hoofdaanklager David Andino vindt daarom dat Apple onterecht de term kopen gebruikt.

Apple aangeklaagd wegens misleiding koop-films

Apple aangeklaagd wegens misleiding koop-films

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Feitelijk heeft de consument de film niet in bezit, maar voor langere tijd tegen hoger tarief gehuurd. Apple probeerde de rechtzaak af te wentelen door te stellen dat de consument redelijkerwijs weet wat zij heeft afgesproken met de computergigant.

David Andino, de hoofdaanklager in deze zaak, stelt dat het onderscheid bedrieglijk is. Hij beweert dat Apple zich het recht voorbehoudt om de toegang tot wat consumenten hebben "gekocht" te beëindigen, en dat in feite bij talloze gelegenheden heeft gedaan.

Apple op haar beurt ziet deze beweringen als speculatief en misleidend.

De rechtszaak zal verstrekkende gevolgen hebben voor hoe in de toekomst streamingdiensten „hun waar” mogen aanprijzen. Ondertussen wordt Amazon geconfronteerd met een vergelijkbare rechtszaak over Prime Video-aankopen. In Nederland biedt bijvoorbeeld streamingdienst Pathé Thuis ook films aan als koop-vod, waarschijnlijk zullen de uitspraken in deze rechtszaken ook gevolgen hebben.


Links:
  1. The Hollywood Reporter
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.