compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Architectuur Filmfestival Rotterdam van start

Architectuur Filmfestival Rotterdam van start

16-6-2003 Van woensdag 18 tot en met zondag 22 juni 2003 gaat de derde editie van het Architectuur Filmfestival Rotterdam (AFR) van start.

Delen op facebook

Met de titel 'Celluloid Cities' kiest het AFR dit jaar voor een opzet waarin architectuur, stad en film met elkaar verweven worden. Ging het in de voorgaande versies vooral om binnenevenementen, gedurende AFR 2003 zal ook de stad zelf deel uitmaken van het festival.

Daarnaast blijft er natuurlijk aandacht voor een filmprogramma, lezingen, filminleidingen en gastenavonden waarin het raakvlak tussen film en architectuur niet alleen wordt getoond, maar ook uitgebreid wordt toegelicht.

Openluchtbioscoop Groothandelsgebouw

De magistrale skyline van Rotterdam vormt het decor voor een unieke openluchtbioscoop op het dak van het Groothandelsgebouw naast het Centraal Station in Rotterdam. Met onder meer het overdonderende graphic design van de animatiefilm Osamu Tezuka's Metropolis (2001) en Zilveren Beer winnaar Beijing Bicycle (2001).

Het Architectuur Filmfestival Rotterdam maakt onderdeel uit van het City Programme rondom de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, die van 7 mei tot 7 juli 2003 plaatsvindt.

Voor meer informatie en een overzicht van het volledige filmprogramma kun je terecht op de onderstaande link.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.