compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ate de Jong maakt science-fiction-film
Eye witness report

Ate de Jong maakt science-fiction-film

Filmfonds financiert scenario

9-2-2018 De Nederlandse regisseur Ate de Jong is bezig met het schrijven van het scenario voor een science-fiction-film. Dit vertelt de regisseur in een gesprek met BiosAgenda (video).

Delen op facebook

Het Filmfonds financiert de ontwikkeling van het scenario, maar de film zal waarschijnlijk geen puur Nederlands product worden. Ate de Jong geeft aan dat hij het gemakkelijker vindt om in Engeland te werken dan in Nederland, en bovendien is een Engelstalige film beter te verkopen in het buitenland.

In tegenstelling tot veel hedendaagse sci-fi-films wordt de film volgens De Jong 'eerder utopisch dan dystopisch' en gaat dus niet over een samenleving die in elkaar is gestort of zwelgt onder een autoritair regime, maar over een technologie waarbij je kunt reizen in je geest, zowel in ruimte als in de tijd.

De Jong zegt dat hij nog minstens een jaar nodig heeft om het scenario te voltooien. Voordat de film in de bioscopen te zien is, zijn we volgens de regisseur zeker drie jaar verder.

Ate de Jong heeft als regisseur vooral naam gemaakt met Een Vlucht Regenwulpen (1981), The Discovery Of Heaven (2001) en Het Bombardement (2012). In 2014 maakt hij Deadly Virtues: Love.Honour.Obey.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.