compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 09 4-3 t/m 10-3
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Avondklok en tests voor bioscoopbezoek

Avondklok en tests voor bioscoopbezoek

In de pers-conferentie van ministers Rutte en de Jonge werd vanmiddag medegedeeld dat er voornemen is voor een avondklok en dat medio februari mogelijkerwijs een test komt voor publieksactiviteiten, zoals een bioscoopbezoek.

Delen op facebook
Lege theater © 2020 Donald Tong | Pexels

Lege theater © 2020 Donald Tong | Pexels

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Minister-president Rutte legt het voornemen voor aan de Tweede Kamer om een lockdown in te stellen om een 3e corona-golf te voorkomen. Ook het vliegverkeer wordt beperkt en begrafenissen en crematies mogen door minder mensen worden bezocht.

Maatregelen

De avondklok zal gelden van 20:30 tot 4:30 (zodra de 2e kamer ermee instemt), waarbij het verboden is op straat te verkeren. Er zijn uitzonderingen voor mensen die vanwege werk, mantelzorg of honden mogen uitlaten, zonder een verklaring volgt er een boete.

Ook wordt er naar gestreefd naar minder contacten tussen mensen, wat betekent dat vanaf vandaag maar één persoon op bezoek mag (in plaats van de huidige twee). Begrafenissen mogen alleen nog bezocht worden door maximaal 25 mensen.

Reizigers naar Nederland moeten dubbel getest gaan worden en zolang de wet hier op niet is aangepast, geldt er een reisverbod voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en alle landen uit Zuid-Amerika.

Toekomst

Minister De Jonge legde uit dat deze maatregelen nodig zijn om de Britse variant zo lang mogelijk uit te stellen en de reproductie getal lager te krijgen. De klassieke corona is dalende, maar de Britse lijkt te gaan woeden in maart en heeft nu al een reproductiegetal van boven de 1,3.
Zoveel mogelijk worden de adviezen van het Outbreak Management Team gevolgd.

Fieldlabs

Het kabinet heeft bovendien ingestemd met de organisatie van fieldlabs. Dat zijn praktijktesten om inzicht en data te vergaren rondom het verlagen van de besmettingsrisico’s op evenementen. Bij onder andere twee voetbalwedstrijden, een cabaretvoorstelling, een zakelijk congres en een concert wordt getest wat er gebeurt als één of meerdere basismaatregelen worden losgelaten.
Met de verkregen inzichten kunnen er mogelijkheden komen om mensen veilig en verantwoord evenementen en bioscopen te laten bezoeken in de toekomst.


Links:
  1. RIVM: Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.