compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 21-9 t/m 27-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Awardgekte en maffiosi op de Emmy's

Awardgekte en maffiosi op de Emmy's

Avond draait om The Sopranos

Helen Mirren sleept haar derde award van het jaar binnen; "Steven Carell" danst op het podium en The Sopranos winnen belangrijkste award.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Helen Mirren won de Emmy voor beste actrice, haar derde award dit jaar, in het laatste deel van mini-serie 'Prime Suspect'; waarin ze DS Jane Tennison speelt. Elf jaar geleden kreeg Mirren dezelfde award voor haar rol in de serie. Dit jaar ontving Prime Suspect ook nog een Emmy voor beste regisseur van een miniserie en een voor beste schrijver van een miniserie.

Verrassend genoeg won Ricky Gervais de award voor beste acteur in de komedie 'Extras'. Zijn afwezigheid op de Emmy awards zorgde voor het grappigste moment van de avond. Omdat Gervais er niet was, besloten de presentatoren de award voor de grap aan hun vriend "Steven Carell" te geven. Carell - genomineerd voor zijn rol in Gervais' US versie van 'The Office', maar helaas verslagen - rende jubelend naar het podium om daar eerst een dansje te doen en vervolgens de presentatoren te knuffelen.

Hoewel het een mooi gezicht geweest moet zijn dat Carell een dansje deed op het podium, stond de avond vooral in het teken van de New Jersey maffiaserie 'The Sopranos'. The Sopranos won de award voor beste dramaserie; de belangrijkste award van de avond. Geen van de Sopranos-sterren won zelf echter een award. Wel won het programma een Emmy voor beste regisseur van een dramaserie en een voor beste schrijver van een dramaserie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.