compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Baantjer de film ontstaat op straat
Eye witness report

Baantjer de film ontstaat op straat

26-12-2018 De opnames voor de film Baantjer zijn in volle gang. BiosAgenda.nl bezocht de filmset en kon de hoofdrolspelers en de creatieve regisseur interviewen. Tegelijkertijd wordt ook een nieuwe tv-serie opgenomen en een jongere Baantjer wordt geïntroduceerd.

Delen op facebook
Baantjer de film ontstaat op straat

Baantjer de film ontstaat op straat

BiosAgenda.nl is op de filmset van de nieuwe Nederlandse film Baantjer het Begin net op het moment dat één van de meest indrukwekkende momenten uit de jaren '80 in Amsterdam wordt gereconstrueerd: een confrontatie tussen krakers en de politie. Een hele straat in Amsterdam is afgezet en kreeg een complete jaren '80 make over: oude auto's, rare cafénamen, spandoeken met leuzen, barricades in de straat, veel krakers, politie in oude uniformen en de altijd indrukwekkende ME te paard.


Ineens horen we actie roepen en de ME te paard stormt door een barricade en de krakers spatten alle kanten op. Even is de situatie even onoverzichtelijk als tijdens een echte charge van de ME. Dan zien we Waldemar Torenstra in actie als de nieuwbakken politierechercheur uit Urk en Tygo Gernandts als door de wol geverfde politieman. Dan horen we een stop-teken en wordt alles weer herbouwd voor een volgende opname.

Het wordt ons duidelijk: als we Torenstra en Gernandts willen interviewen moet dat tussen de opnames door gebeuren. Steeds moeten de twee rechercheurs met de oprukkende ME naar voren hollen en dan weer terug. Telkens is er net genoeg tijd om één vraag te stellen, uiteindelijk lukt het ons om het hele interview af te nemen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.