compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Baantjer ook op het witte doek

Baantjer ook op het witte doek

5-10-2004 AALSMEER - Productiebedrijf Endemol werkt samen met RTL Nederland aan een Baantjer-speelfilm. Na de boekenreeks en de televisieserie zijn de belevenissen van inspecteur De Cock in de toekomst dus ook op het witte doek te zien, aldus een woordvoerder van Endemol.

Delen op facebook

De financiering is nog niet helemaal rond, zo zijn de makers nog in gesprek met het filmfonds. Gezien de bekendheid en populariteit van Baantjer verwacht woordvoerder Zijlstra echter dat het geld er wel komt.

Het project kreeg voorlopig de werktitel 'Baantjer - de film', omdat het precieze script pas wordt uitgewerkt als het budget helemaal rond is. Endemol wil komend voorjaar beginnen met de opnames. De vaste cast van de tv-serie wordt uitgebreid met een aantal ''leuke gastrollen'', aldus Zijlstra. Hij heeft naast een Nederlandse schrijver (Peter Römer) ook een Engelsman (scenarist Dean Cavanagh) ingehuurd die veel kaas heeft gegeten van het maken van thrillers. Volgens Zijlstra is dat genre in Engeland namelijk beter ontwikkeld.

Voor Endemol is het de tweede speelfilm na Pipo en de P-p-parelridder. Omdat het televisielandschap tegenwoordig nogal in beweging is, wil Endemol meer gaan doen met speelfilms. ''Het is voor ons geen speerpunt, maar films horen er zeker bij. We hebben nog een aantal plannen in het verschiet. Eén speelfilm per jaar maken, zou mooi zijn'', schetst Zijlstra.

In 1999 werd al de film Baantjer de Film: De Cock en de Wraak Zonder Einde gemaakt. Deze film werd echter puur gemaakt voor de televisie en is niet op het witte doek te zien geweest. De rolprent is al een aantal keer te zien geweest op RTL4, de thuiszender van Baantjer.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.