compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Babel en The Departed aan elkaar gewaagd

Babel en The Departed aan elkaar gewaagd

Golden Globes awards 2007 uitgereikt

16-1-2007 Babel is de grote winnaar van de Golden Globes in 2007. De film over communicatie tussen mensen uit verschillende culturen, werd zeven keer genomineerd en won de prijs van 'beste drama'. Voor de Oscars is Babel zich echter nog lang niet zeker van de winst.

Delen op facebook

The Departed was duidelijk aan Babel gewaagd. De film werd beloond met vijf nominaties en Martin Scorsese won in de categorie 'beste regisseur'. Andere films die gewaardeerd werden met nominaties waren The Queen, Little Children en Bobby.

Succes was er ook voor de musical Dreamgirls die naast vijf nomities werd beloond met een Globe voor 'beste musical / comedy'.

Meryl Streep werd verkozen tot beste actrice door haar rol in The Devil Wears Prada. Hiermee won ze de zesde Golden Globe in haar carrière. Beste acteur werd Forest Whitaker in The Last King of Scotland. In de categorie 'beste acteur in een musical of comedy' werd Sacha Baron Cohen weinig verrassend de winnaar.

De Golden Globe awards worden veelal als indicator gezien voor de verdeling van de Oscars die 25 februari op de Acadamy Awards uitgedeeld worden. Het kleine verschil in nominaties tussen Babel en The Departed zullen het tot een spannende strijd maken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.