compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > BAFTA's naar Brokeback Mountain

BAFTA's naar Brokeback Mountain

Britse Academy Awards laatste graadmeter voor Oscars

21-2-2006 LONDEN - Ang Lee's Brokeback Mountain is de grote winnaar geworden van de Britse Academy Awards. De film won vier BAFTA Film Awards.

Delen op facebook

Negen keer was Ang Lee's film over de verboden liefde tussen twee cowboys genomineerd. De film won uiteindelijk de meest prestgieuze onderscheidingen voor beste film en beste regie. De film werd ook beloond op het gebied van beste mannelijke bijrol (Jake Gyllenhaal) en beste script. Rob Marshall's Memoirs of a Geisha volgde Brokeback Mountain met twee BAFTA's voor kostuumontwerp en enscenering.

De Britse Academy Awards zijn de laatste graadmeter van belang voor de Oscaruitreking op 5 maart. Brokeback Mountain is ook hier met acht nominaties torenhoge favoriet.

Tot beste Britse film werd de klei-animatiefilm "Wallace and Gromit: the Curse of the Were-Rabbit" gekozen. De beste acteerprestaties werden toegeschreven aan Philip Seymour Hoffman voor zijn rol in Capote. De beste vrouwelijke hoofdrol werd volgens de Britten gespeeld door Reese Witherspoon in Walk the Line.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.