compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 23-9 t/m 29-9
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Belgische film La Civil opent Film Fest Gent

Belgische film La Civil opent Film Fest Gent

La Civil — het fictiedebuut van de Belgisch-Roemeense Teodora Ana Mihai — is de officiële openingsfilm van de 48ste editie van Film Fest Gent, dat op 12 oktober de rode loper uitrolt. De film was eerder te zien in Cannes en ook bekroond.

Still uit La Civil

Still uit La Civil

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het aangrijpende drama over een Mexicaanse moeder wier dochter ontvoerd wordt door een drugskartel ging in wereldpremière op het filmfestival van Cannes, waar hij de Prix du Courage won. De film is een urgent, gefictionaliseerd portret van de alledaagse realiteit van toegenomen geweld tegen burgers in Mexico en geeft een stem aan de vele ouders die verweesd achterblijven.

Voor filmmaker Teodora Ana Mihai - die in Gent woont - is het een terugkeer naar Film Fest Gent. In 2014 kwam ze haar documentaire Waiting for August - over een Roemeens meisje dat zorgt voor haar broers en zussen - voorstellen. In oktober zal ze het festival openen met haar heftig fictiedebuut, La Civil, dat internationaal al op veel belangstelling mocht rekenen. Dat de film überhaupt zijn Belgische première kan beleven is een tour de force van de regisseur, die er een creatieve reis van zeven jaar heeft opzitten en de film draaide tijdens de pandemie. De cast en crew moest leven en werken met strikte afstandsregels en coronamaatregelen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.