compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ben Sombogaart verfilmt Sjoerd Kuyper-verhaal

Ben Sombogaart verfilmt Sjoerd Kuyper-verhaal

20-8-2004 AMSTERDAM - Regisseur Ben Sombogaart werkt aan een film samen met kinderboekenschrijver Sjoerd Kuyper. De titel van het project luidt 'Jimmy weet het beter'. De producent is Burny Bos, die het nieuws donderdag bekend maakte.

Delen op facebook

Het scenario wordt geschreven door Sjoerd Kuyper en is niet op één van zijn boeken gebaseerd. Kuyper en regisseur Sombogaart werken voor de tweede keer samen. Eerder maakten zij de bekroonde productie Het Zakmes. Daarna regisseerde Sombogaart onder meer Mijn Franse Tante Gazeuse, Abeltje en de voor een Oscar genomineerde film De Tweeling. Zijn verfilming van Annie M.G. Schmidts verhaal Pluk van de Petteflet gaat volgend jaar in de Nederlandse bioscopen draaien.

De nieuwe film gaat over het jongetje Jimmy, die tijdelijk door zijn ouders uit logeren wordt gestuurd omdat zijn moeder hoogzwanger is. Hij denkt echter dat zijn ouders hem afdanken en probeert deze actie samen met zijn speelgoedkrokodil aan te vechten.

Het budget van de film bedraagt €2 miljoen. De opnames moeten begin 2006 plaatsvinden: eerst gaat regisseur Sombogaart nog de Engelstalige verfilming van het Thea Beckman-boek 'Kruistocht in Spijkerbroek' maken. ''We willen per sé Ben hebben'', legt producent Bos uit. ''Het wordt hoog tijd dat Ben en Sjoerd weer eens samenwerken.''


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.