compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Berlinale kiest voor het eerst lange NL animatie

Berlinale kiest voor het eerst lange NL animatie

De Nederlandse stopmotion speelfilm Knor is geselecteerd voor de Berlinale, het internationale filmfestival van Berlijn (10-20 februari 2022). Knor - van regisseur Mascha Halberstad - is vanaf 29 juni in de bioscoop te zien.

Still uit Knor (c) 2021 Gusto Entertainment

Still uit Knor (c) 2021 Gusto Entertainment

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Knor is de eerste lange animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad - die eerder "De Grote Hummimummi Kerstspecial" en "Munya in Mij" maakte, meeste bekendheid geniet als maker van muziekvideo 'The Prodigy: Wild Frontier' - is gebaseerd op het boek ‘De Wraak van Knor’ van Tosca Menten (Dummie de Mummie).

Het scenario is geschreven door Fiona van Heemstra, de Belgische co-producent is A Private View. Het is de eerste keer deze eeuw dat een Nederlandse animatiefilm voor de Berlinale is geselecteerd.

2e animatiefilm

Monique Renault won in 1989 de Gouden Beer in Berlijn met de zes-minuten-durende animatiefilm Pas à deux (1988) samen met Gerrit van Dijk.

Knor

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor. Hij doet mee met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.