compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bernini Mysterie wordt verfilmd

Bernini Mysterie wordt verfilmd

Vervolgfilm na kassucces Da Vinci Code

25-5-2006 LOS ANGELES - Sony Pictures heeft bekendgemaakt dat er een vervolg zal komen op The Da Vinci Code. Het vervolg zal gebaseerd zijn op Het Bernini Mysterie van Dan Brown.

Delen op facebook

Na het commerciële succes van The Da Vinci Code in de eerste week, kon Sony Pictures niet meer om een vervolgfilm heen. De film met Tom Hanks in de hoofdrol heeft op dit moment een slordige $250 miljoen binnengehaald. Dit bedrag zal dankzij Hemelvaart de komende week nog flink oplopen.

Het Bernini Mysterie -oorspronkelijke titel Angels and Demons- was oorspronkelijk de eerste thriller van Dan Brown met professor Langdon in de hoofdrol. Ook in dit verhaal komt Langdon terecht in het vaticaan, waar een eeuwenoude sekte, de Illuminati, weer actief geworden lijkt te zijn. Ergens in het Vaticaan tikt een bom, net op het moment dat de kardinalen in conclaaf zijn om een nieuwe Paus te kiezen.

Naar verwachting zullen dezelfde producenten van The Da Vinci Code, Brian Grazer en John Calley, hun medewerking verlenen aan de film. Sony heeft scenarioschrijfster Akiva Goldsman gevraagd om het Bernini Mysterie in een filmscript om te zetten. Of Ron Howard de regie zal voeren is de vraag. Mogelijk kiest Sony Pictures voor een andere regisseur na de negatieve kritieken van filmcritici.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.