compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscoop Cuijk timmert langs de weg

Bioscoop Cuijk timmert langs de weg

Bouw nieuwe bioscoop vordert

5-3-2019 Na heel veel vertragingen, begint er schot te komen in de bouw van de bioscoop in Cuijk: Industry Service Bioscoop Cuijk. Afgelopen zondag werd er tijdens de carnavalsoptocht popcorn uitgedeeld en liep er een heuse carnavalsgroep mee met als thema Filmfestival Cuijk.

Delen op facebook
Wagen met 'Urste Kuukse Filmfestival' en rechts één van de vele nep-filmposters met lokale thema's © 2019 BiosAgenda.nl

Wagen met 'Urste Kuukse Filmfestival' en rechts één van de vele nep-filmposters met lokale thema's © 2019 BiosAgenda.nl

Tot 1 februari 2005 werden er wekelijkse filmvoorstellingen in de schouwburg van Cuijk vertoond. De verbouwplannen voor de schouwburg lieten op zich wachten en begon eindelijk in 2014. Maar met de oplevering van de vernieuwde schouwburg op 25 september 2015 kwam de 'bioscoop' niet terug.

Bioscoopplannen
Al snel waren er plannen om een bioscoop naar de Brabantse gemeente te trekken pal naast Schouwburg Cuijk, maar deze plannen sneuvelden eind 2016 toen bleek dat potentiële uitbaters de regio te klein vonden (gemeente Cuijk telt zo'n 25000 zielen).

Maar dan bericht BiosAgenda.nl op 1-10-2017 dat in de lokale media het nieuws verschijnt Cuijk krijgt bioscooop herfst 2018. Zo makkelijk ging dat echter niet, er ontstond ineens vertraging (herfst 2018) op vertraging (winter 2018 ook niet). De vertraging is volgens de initiatiefnemer Srtvice Bioscoop Industry te wijten aan een bezwaarprocedure van een lokale ondernemer tegen verbouwing van het pand in het Cuijkse centrum tot bioscoop, aldus een bericht in een regionale krant op 3 december 2018.

Kort na dit bericht beginnen daadwerkelijk de werkzaamheden aan het beoogde pand. Er wordt een verdieping bijgebouwd. Er komt één grote filmzaal en twee kleinere. Tijdens de films is er de mogelijkheid om net zoals in Service Bioscoop Industry Veghel eten en drinken te bestellen. De initiatiefnemers mikken in het eerste jaar op 50.000 bezoekers. De bioscoop gaat ook voorstellingen bieden die net te klein zijn voor de Schouwburg die er tegenover gelegen is.

Horeca trekpleister
Aan het 'pleintje' waar de schouwburg en bioscoop gelegen is komt er ook meer horeca, dit past in het beleid van de gemeente om van Cuijk een regionale horeca-trekpleister te maken.
Eerder gaven bestuurders van het stadje al aan dat Cuijk altijd al op cultureel gebied druk doende is geweest. Zo kwam de schouwburg in 1957 toen het stadje nog maar 4000 inwoners had. Het gaat goed met de schouwburg met een goed aanbod veel publiek trekt. Met de winkels in de gemeente gaat het minder goed, want er is veel aangekondigde leegstand, terwijl het inwonersaantal groeit.

Carnaval
Tijdens de carnavalsoptocht afgelopen zondag was er ook een groep met als thema het ‘Urste Kuukse Filmfestival’, waar op 'filmaffiches' de lokale politiek en gebeurtenissen op de korrel werden genomen. Er werd ook popcorn uitgedeeld met op de bekertjes de opdruk 'Industry Service Bioscoop Cuijk'.

In de regio Cuijk zijn er meerdere service bioscopen actief, behalve in Veghel ook in Malden, Beuningen en Wijchen. Op Facebook meldt Industry Bioscoop Cuijk dat de opening is ‘medio 2019'.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.