compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscoopbezoek goed voor lichaam en geest

Bioscoopbezoek goed voor lichaam en geest

5-2-2020 : Een paar uur naar een film kijken in de bioscoop kan je creatiever, productiever en meer verbonden maken. Uit onderzoek door University College London en Vue blijkt dat een bezoekje aan de bioscoop kan helpen om te ontsnappen aan de druk van het voortdurend online zijn.

Delen op facebook

Door middel van een academisch experiment, uitgevoerd door de Faculteit Experimentele Psychologie van de UCL, werd een groep vrijwilligers getest met biometrische sensoren om te zien wat er met onze geest en ons lichaam gebeurt tijdens een twee uur durende filmvertoning.

Gedurende het onderzoek zijn er 51 participanten geobserveerd tijdens het kijken van een bioscoopfilm, waarbij de hartslag werd gemonitord. Deze resultaten zijn vergeleken met de hartslag van 26 participanten die deze tijd hebben gebruikt om een boek te lezen. Een hartslag in ruststand ligt tussen 60 en 100 slagen per minuut. Tijdens het onderzoek in de bioscoopzaal zagen de onderzoekers gedurende 45 minuten een merkbare verhoging van de hartslag. Dit waren hartslagen tussen 95 en 160 slagen per minuut, wat vergeleken kan worden met een lichte vorm van cardio.

Daarnaast werd tijdens het onderzoek opgemerkt dat de hartslag van de filmbezoekers steeds nauwer met elkaar overeenkwamen en dat het vaak tegelijkertijd klopte. Naast dat dit bijdraagt aan een hoge sociale verbinding en meer empathie voor de ander, vermindert het ook een gevoel van eenzaamheid en depressie. Al met al blijkt uit het onderzoek dat een bioscoopbezoek goed is voor lichaam en geest.

Vanaf morgen is voorafgaand aan alle films bij Vue de manifestfilm ‘Get Lost’ te zien die in samenwerking met filmregisseur Jake Scott is gemaakt. De film, met een kleine rol voor Ridley Scott, laat zien hoe waardevol het is om jezelf te verliezen in een geweldig verhaal en dat af en toe offline zijn ons dagelijks leven verrijkt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.