compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscoopbezoek stijgt weer

Bioscoopbezoek stijgt weer

17-11-2015 Het bioscoopbezoek in 2015 is gestegen ten opzichte van 2014. Dat staat in een onderzoek van Stichting Filmonderzoek. Er is in de eerste drie kwartalen van dit jaar een stijging van maar liefst 10%.

Delen op facebook
Bioscoopbezoek stijgt weer

Bioscoopbezoek stijgt weer

In bijna iedere maand van 2015 was het bioscoopbezoek hoger dan in 2014. Ook in de zomermaanden was dit het geval. Dat is opvallend om Nederland van oudsher geen land is waar men veel naar de bioscoop ging in deze maanden. Waarschijnlijk heeft de introductie van de airco in moderne bioscopen gezorgd voor een omslag. Ook gaan er veel meer films in de zomer in premiere dan voorheen.

Het bioscoopbezoek is van 21 naar 23,1 miljoen bezoekers. Daar hebben Minions, Jurassic World en Fast & Furious 7 met ieder 1 miljoen bezoekers voor een groot deel aan bijgedragen.

Interessant is dat in dit onderzoek het laatste kwartaal van 2015 nog niet mee kon worden genomen. Daar zitten namelijk hele grote films tussen: wat dacht je van Spectre (nu al 1 miljoen bezoekers), The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 en "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens"? Met die titels in het verschiet lijkt 2015 een heel mooi bioscoopjaar te worden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.