compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscopen Pathé willen langer open met kerst

Bioscopen Pathé willen langer open met kerst

3-11-2003 AMSTERDAM - Bioscoopexploitant Pathé wil in de kerstvakantie de openingstijden verruimen om de verwachte bezoekersstromen het hoofd te kunnen bieden. Dat heeft hoofd programmering D. Koot zaterdag gezegd.

Delen op facebook

In de kerstvakantie strijden ongeveer vijftien grote publieksfilms om de gunsten van de bezoekers. Vorig jaar bezochten in de kerstweek twee miljoen bezoekers de bioscoop. Ook dit jaar garanderen titels als The Lord of the Rings: The Return of the King, Finding Nemo, Love Actually, Pietje Bell 2: De jacht op de Tsarenkroon, Scary Movie 3 en Looney Tunes: Back in Action al bij voorbaat volle zalen rond 25 december. In de meeste Nederlandse bioscopen moeten twee of drie films een zaal delen om alle films die in december uitkomen toch een paar keer per dag te kunnen vertonen.

Marktleider Pathé, die een derde van alle Nederlandse bioscoopstoelen bezit, wil rond kerst de openingstijden verruimen om meer bezoekers te kunnen ontvangen. ''Je moet proberen rek in de programmering te vinden als je alle films een eerlijke kans wilt geven'', stelt Koot. ''Dat kan bijvoorbeeld door ruimte te creëren om meer films te vertonen.''

Koot denkt aan een eerste filmvoorstelling om half tien 's ochtends. De laatste film zou kunnen beginnen rond elf uur 's avonds. ''Volgens mij zijn er genoeg mensen die de dag graag beginnen met een leuke film. En zeker studenten gaan ook om elf uur 's avonds nog wel naar de bioscoop toe.''

Het zou de eerste keer in de Nederlandse bioscoopgeschiedenis zijn dat een bioscoop voor langere tijd zijn openingstijden verruimt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.