compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 30-3 t/m 5-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscopen sneller open, hoe nog onduidelijk

Bioscopen sneller open, hoe nog onduidelijk

Nederlandse vereniging van bioscopen en filmtheaters wil snel open

Door de aanhoudende dalende corona-cijfers doet het gerucht de ronde dat de bioscopen al op 5 juni open gaan. Hoeveel mensen er in de bioscopen mogen — 30, 50 of meer — is nog onduidelijk. Vrijdag 19:00 uur komt mogelijkerwijs het antwoord.

Delen op facebook
Opening bioscopen nog onzeker voor wat betreft vorm en exacte datum

Opening bioscopen nog onzeker voor wat betreft vorm en exacte datum

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Vrijdag aanstaande is er weer een persconferentie en de bioscoop en filmbranche kijkt met grote spanning naar de mogelijke versoepeling die er in aantocht lijken te zijn volgens diverse media.

Naar verwachting gaat stap 3 van het openingsplan van de overheid — die eerder op 1 juni zou ingaan — op 9 juni in, al wordt door meerdere media 5 juni genoemd. Ook zijn er speculaties over de aantallen die toegelaten mogen worden en of er testbewijzen nodig zijn om toegelaten te worden.

Zware tijden achter de rug

De Nederlandse vereniging van bioscopen en filmtheaters stuurde een open brief naar het Kabinet en de Tweede Kamer Heropening van bioscopen, filmtheaters en het Herstelplan van Nederland waarin zij hun zorgen uiten over de zeer ongezonde financiële situatie dat de branche zich in bevindt en dat een opening met 30 bezoekers per zaal niet rendabel is. Ook pleiten ze voor een snelle opening, aangezien zij over 2021 nog €0 inkomsten hebben binnengehaald.

Ook het inzetten van testbewijzen zou onnodige drempels en kosten met zich meebrengen. Ze pleiten ook voor belastingvoordelen en extra hulp aan de branche, daar zij inschatten dat het nog jaren gaat duren voordat de bioscoopbranche zich herstelt.

Gouden Tijden

Er doen zich complicaties voor de heropening van bioscopen: hopen op een regenachtige zomer en de jacht op klinkende filmtitels die het publiek naar de bioscoop te trekken moet nog beginnen.

Wellicht dat de filmtheaters beter kunnen inspelen op de nieuwe situatie daar zij traditioneel films programmeren waarbij er ongeveer 50 mensen op af komen, de reguliere bioscopen met 150 zitplaatsen of meer zullen het moeilijker krijgen.

Zomer-Blockbusters in de startblokken

Bij BiosAgenda.nl hebben we nog niets van openingsplannen gemerkt zoals programmeringen die ineens beschikbaar zijn of aangepaste release data voor filmtitels.

Maar op basis van wat er is aangekondigd eerder kunnen we de volgende films versneld in de bioscoop verwachten:


Links:
  1. Open brief NVBF Heropening bioscopen
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.