compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 27-1 t/m 2-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bioscopen vanaf zondag tot 17:00 open

Bioscopen vanaf zondag tot 17:00 open

Drie weken lockdown, open maar op 1,5 meter

Het demissionaire kabinet kondigde vrijdagavond nieuwe maatregelen aan: bioscopen en filmtheaters blijven dicht van 17:00 tot 5:00 uur. Placering in de bioscoop op 1,5 meter en mondkapjes onderweg naar de zitplaats. Let op: tijden na 15:45 gelden niet.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Vanaf zondag 28 november 2021 geldt (voorlopig) voor drie weken strengere maatregelen. Niet alleen moet er bij de ingang een QR-code en een ID-kaart getoond worden, ook de placering in de bioscoop moet op 1,5 meter en na 17:00 uur moeten de bioscopen dicht gaan. Een mondkapje moet gedragen worden op weg naar de bioscoopstoel en naar het toilet.Een en ander is aangekondigd tijdens de persconferentie van demissionair minister president Rutte en minister De Jonge.

De bioscopen hebben net enkele weken 'redelijk' gedraaid dankzij titels als Dune en No Time to Die en ze waren zich aan het opmaken op een sterke jaar afsluiting met filmtitels als Encanto, Sing 2, Soof 3 en "The Matrix 4".
Maar de maatregelen komen niet helemaal als een verrassing. De bioscoopwereld georganiseerd in de branchevereniging NVBF riep haar leden toe om beter te controleren aan de deur. Steekproeven wezen uit dat de bioscopen maar in 17% van de gevallen controleerden (ter vergelijking de score bij de horeca was 29%).

Mondkapjes gelden onderweg naar zitplaats op toilet.

Mondkapjes gelden onderweg naar zitplaats op toilet.Aangepaste tijden

BiosAgenda.nl heeft zoveel mogelijk de agenda's aangepast, maar in geval van twijfel: alle tijden later dan 15:45 zijn ongeldig.

Houd er ook rekening mee dat veel bioscopen, niet zomaar de avond voorstelling hebben geschrapt, maar veel films hebben vervroegd ten koste van minder goedlopende films. En dat is per direct gebeurd veel films veranderden van tijd zaterdag al. Zo draait No Time to Die bij veel bioscopen eerder op de dag.

De filmprogrammering bij Filmhallen in Amsterdam bijvoorbeeld is op zondag teruggebracht van 25 naar 6 films. Ons advies luidt daarom om opnieuw de tijden te bekijken indien u voor vrijdag deze had geraadpleegd.
UPDATE ZONDAG 28-11-2021: Niet alle bioscopen vermelden een aangepaste agenda en in die gevallen heeft BiosAgenda zelf de tijden na zondag 17:00 geschrapt. Overigens hebben meerdere bioscopen aangekondigd om maandag a.s. nieuwe programmeringen te publiceren. Veel bioscopen geven aan dat je online niet kan reserveren of kaartjes kopen.
Voor de grote steden en grote ketens heeft BiosAgenda.nl alle tijden aangepast. Indien bij een bioscoop een tijd staat na 15:45 uur vanaf zondag dan betekent dit dat BiosAgenda deze nog niet heeft kunnen aanpassen.


Restitutie


De meeste bioscopen nemen contact op met bezoekers die reeds een kaart hebben gekocht en die krijgen het bedrag gerestitueerd.

Veel kaartjes zijn bijvoorbeeld gekocht voor de zogenaamde ladiesnight-events rond de nieuwe speelfilm Soof 3. Het is wellicht zelfs mogelijk dat de release van de film wordt uitgesteld naar een later tijdstip, op het moment van schrijven was er hierover nog niets bericht vanuit de filmdistributeur.

Traditioneel is de laatste week van het jaar, de drukst bezochte week van het jaar voor de bioscopen, vorig jaar waren de bioscopen dicht en de hoop is dat dit jaar de bioscopen wel open mogen zijn.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.