compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 26-1 t/m 1-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Black Soil Film Festival

Black Soil Film Festival

Na 15 jaar is hiphop filmfestival Black Soil - filmfestival over de hiphopcultuur - van 8 tot en met 10 december in Amsterdam, 14 december in Den Haag en 15 tot en met 17 december in Rotterdam.

Black Soil Film Festival

Black Soil Film Festival

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het thema voor dit jaar is ‘Respect The Architect,’ waarmee het festival een ode brengt aan de grondleggers, pioniers en ontstaansgeschiedenis van hiphop. Eregast is de legendarische DJ en producer Pete Rock, die twee talks en afterparty’s host in Amsterdam en Rotterdam. Naast Pete Rock is onder andere ook CR Capers gast, CEO van Harlem Film House en oprichter van Hip Hop Film Festival in New York. CR is in samenwerking met hiphophuis uitgenodigd voor een Powertalk en een talentontwikkeling workshop in Rotterdam.
Black Soil was het eerste hiphop filmfestival van Europa, met drie succesvolle edities tussen 2004 en 2007. Na vijftien jaar is het terug, met een groot en gevarieerd aanbod aan films, talks, party’s en Q&A’s. Een aantal van de hoogtepunten dit jaar zijn de Nederlandse première van de film Mogul Mowgli van Bassam Tariq met hoofdrolspeler Riz Ahmed (2020), de documentaire One Man and His Shoes van Yemi Bamiro (2020) over de wereldwijde invloed van legendarische Air Jordan Sneaker en Canceled van Teemong (2022) met na afloop een Q&A met de Nederlandse rapper Fresku die een hoofdrol vertolkt in de laatstgenoemde film. Canceled gaat tijdens Black Soil Film Festival wereldwijd in release.
Over de terugkeer van het festival zegt initiatiefnemer Philip Powel: “Hiphopcultuur is groter dan ooit en op de golven van de enorme groei die het genre heeft doorgemaakt en de stuwende kracht van social media zijn wij er van overtuigd dat het momentum niet beter had kunnen zijn voor een nieuwe editie van Black Soil Film Festival”.

Over John106
Het Black Soil Film Festival is een initiatief van stichting John106. Een stichting met een brede visie op kunst en cultuur waarbij hiphop en hedendaagse stad synergie de belangrijkste vormen van inspiratie zijn. John106 is gespecialiseerd in het scouten, opsporen en programmeren van nieuwe (internationale) artiesten in muziek, film en spoken word en biedt deze artiesten letterlijk een podium door middel van concerten, festivals en filmvertoningen. Hiermee maken we voor het Nederlandse publiek zichtbaar wat de nieuwste mondiale ontwikkelingen zijn op dit gebied.

Black Soil data:
8 t/m 10 december (Melkweg, Amsterdam)
14 december (Filmhuis, Den Haag)
15 t/m 17 december (LantarenVenster, BIRD en hiphophuis, Rotterdam)

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.