compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Blikvangers:" afstudeerfilmsfestival

Blikvangers:" afstudeerfilmsfestival

Vanaf maan 12 februari is in bioscoop 't Hoogt in Utrecht een festival voor de afstudeerprojecten van de alumni van HKU-opleidingen Audiovisual Media, Image and Media Technology en Animatie.

Blikvangers:

Blikvangers:" afstudeerfilmsfestival

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

“Met dit festival bouwen we de brug tussen de professionele industrie en filmmakers van de toekomst,” laat Wiendelt Hooijer, HKU-studieleider Audiovisual Media weten. “Wat het festival uniek maakt is dat het programma van dit jaar enorm divers is. Er worden naast prachtige verhalen ook een groot aantal maatschappelijke vraagstukken behandeld.”

Tijdloze onderwerpen als klimaatverandering (Maar Als Iedereen Zo Denkt), dementie (Uit de Tijd) en euthanasie (Morfine) spelen een grote rol in de afstudeerfilms. Daarnaast spelen ook de grote nieuwsitems van het afgelopen jaar een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan de #metoo-discussie (Een Goeie Jongen), de oorlog tegen terreur (Lone Wolf) en het wereldwijde genderdebat (Van Mars en Venus, Sisca). Ook is het festival rijk aan talloze persoonlijke verhalen (Safta Judith, Mijn Broeders Hoeder, Het Gesprek...).

Naast tal van films is er in de foyer ook de installatie Urban Complex te zien waar bezoekers door middel van projectie worden meegezogen in de dagelijkse sleur van een stad die nooit slaapt.

“Behalve films kijken is geeft het Blikvangers Filmfestival ook de mogelijkheid om te praten met de kersverse makers over hun project en hun toekomst,” laat Hooijer weten.

Meer informatie over de documentaires, fictiefilms en animaties die te zien zullen zijn op het festival is te vinden op onze website.


Links:
  1. Website Blikvagers filmfestival
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.