compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Boek 'Vals' van Carry Slee verfilmd

Boek 'Vals' van Carry Slee verfilmd

17-8-2004 AMSTERDAM - Van het boek 'Vals' van auteur Carry Slee komt een verfilming. Dat heeft producent A. Meijs van Corrino Films dinsdag bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat een boek van de populaire kinderboekenschrijfster wordt verfilmd.

Delen op facebook

De regie ligt in handen van filmmaker Albert-Jan van Rees, die met Vals zijn bioscoopdebuut maakt. Eerder werkte hij mee aan tv-programma's als 'Het Klokhuis', 'Daar vliegende Panters' en 'De Band'.

Vals gaat over het 10-jarige jongetje Kai die in zijn fantasiewereld zijn gemene juf laat opeten door een monster. Wanneer het monster echter daadwerkelijk tot leven komt, moet hij er alles aan doen om te voorkomen dat zijn juf echt wordt verorberd.

,,Het wordt een heel hedendaagse film'', licht producent Meijs toe. ,,De meeste kinderboekenverfilmingen van de laatste jaren hadden toch een hoog Anton Pieck-gehalte. Die richtlijn proberen wij los te laten.'' Het monster zal tot leven worden gebracht door middel van 3D-animaties. ,,Uniek voor een Nederlandse film'', aldus Meijs.

Het budget van de film bedraagt €2,5 miljoen. Acteurs zijn nog niet bekend. De première van Vals hebben de makers gepland voor de Kinderboekenweek 2005. De film is de derde samenwerking van producenten Corrino Films, Staccato Films en de Foreign Media Group. Zij werken momenteel ook samen aan de romantische komedie Flirt met Egbert-Jan Weeber en Rifka Lodeizen en The Devil's Double, de verfilming van de memoires van de dubbelganger van Uday Hoessein.

Carry Slee is met Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling een van de meest verkochte kinderboekenschrijvers van Nederland. Als Vals een succes blijkt, liggen er al plannen voor meer films en zelfs een televisieserie naar de boeken van Slee.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.