compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Boeken Carry Slee verfilmd

Boeken Carry Slee verfilmd

Zes titels geselecteerd voor verfilming

5-10-2005 Shooting Star Filmcompany (De Tasjesdief, Left Luggage, Kruimeltje) gaat in coproductie met Foreign Media Group (FMG) een selectie van bekroonde bestsellers van Carry Slee verfilmen. Dat maakten Hans Pos (Shooting Star) en Ramon Dahmen (FMG) gisteren bekend.

Delen op facebook

De scenario's, waarin de maatschappelijke relevante en visueel spannende thema’s zoals pesten, zelfmoord, drugs, zinloos geweld en racisme centraal staan, zullen o.a. worden geschreven door Maria Peters (regisseuse van o.a. De Tasjesdief, Kruimeltje en Pietje Bell), die ook een of meerdere van de verfilmingen voor haar rekening zal nemen.

Naast een release in de bioscoop, op dvd en vertoning op televisie zullen de verfilmingen gekoppeld worden aan een speciaal te ontwerpen multimediaal totaalpakket, dat o.a. zal bestaan uit een website met veel extra's zoals games, ringtones en muziek-cd's.

Het is de bedoeling dat medio 2006 met de opnamen van het eerste deel begonnen wordt.

Carry Slee heeft sinds 1989 meer dan vijftig boeken geschreven, waar er inmiddels zo'n 3,5 miljoen van verkocht zijn. De boeken van Carry Slee werden bekroond met talloze onderscheidingen, waaronder negen keer de grote prijs van de Kinderjury, vier keer de prijs van de Jonge Jury, de Venz kinderboekenprijs en twee keer de Pluim van de maand. Recentelijk verscheen haar nieuwste boek 'Timboektoe Rules', een derde deel van een reeks.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.