compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bollywood-Oscars in Amsterdam

Bollywood-Oscars in Amsterdam

Hoofdstad gastheer voor Indiaas filmfestival

23-2-2005 AMSTERDAM - De uitreiking van de Indian International Film Academy filmprijzen, de Oscars van de Indiase filmindustrie, vindt in juni waarschijnlijk plaats in Amsterdam.

Delen op facebook

Amsterdam zal begin juni drie dagen lang worden omgetoverd tot het epicentrum van Bollywood. De fameuze International Indian Film Academy Awards (IIFA), de zogenaamde Bollywood oscars, zullen in de Amsterdam Arena worden uitgereikt.

Het driedaagse Bollywood Festival op 9, 10 en 11 juni kan volgens organisator Amsterdam Partners een enorme impuls voor de stad betekenen. Tijdens het evenement komen duizenden acteurs en regisseurs uit India naar Amsterdam, met een flinke economische impuls als gevolg. Volgens een woordvoerder zijn de onderhandelingen met het filmfestival zo goed als rond. Eerder waren Singapore (2004) en Johannesburg (2003) gastheer voor het filmfestival.

Bollywood begint de laatste jaren aan populariteit te winnen. Voor het eerst in de geschiedenis is een Indiase film genomineerd voor een Oscar. De korte film Little Terrorist van Ashvin Kumar is genomineerd in de categorie Best Live-Action Short Film. Ook in de Nederlandse bioscoopzalen zijn vaker Indiase producties te bewonderen. Voorbeelden hiervan zijn Lagaan, Kisna en het Engelstalige Bride and Prejudice.

Voor de stad Amsterdam betekent het evenement een overvloed aan aandacht en geld. Voor de Nederlandse Bollywood-fans is de IIFA-awards uitreiking een ultieme kans hun sterren van dichtbij te zien.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.