compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Bond-fans massaal naar België

Bond-fans massaal naar België

4-12-2002 Duizenden Nederlanders zijn het afgelopen weekeind naar Belgische bioscopen afgereisd om de nieuwe James Bond-film 'Die Another Day' te zien. Dit hebben de grote Belgische theaters bij de grens bevestigd.

Delen op facebook

Volgens de Belgische bioscoop Metropolis in Antwerpen - met 9.000 stoelen het op één na grootste filmtheater ter wereld - kwam 60 procent van alle Bond-bezoekers in het complex uit Nederland.

Nederland is een van de weinige landen waar de film pas in 2003 in première gaat, vanwege de door distributeur FOX verwachte zaalconcurrentie met de films Harry Potter en de Geheime Kamer en The Lord of the Rings: The Two Towers. Het was de afgelopen twaalf jaar traditie dat de nieuwe film van 007 met de kerst in première ging. De periode rond de feestdagen is voor dit soort films commercieel gezien erg aantrekkelijk.

De Bond-film Die Another Day beleefde de afgelopen dagen in België het beste openingsweekend voor een Bond-film ooit. Al bijna 150.000 Belgen bezochten het twintigste avontuur van geheim agent 007.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.