compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 20-2 t/m 26-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 18 2009

Box Office Update - week 18 2009

X-Men op nummer één

5-5-2009 : Hugh Jackman behaalt deze week de eerste plaats met zijn vertolking van X-Men. The haunting in Connecticut komt niet verder dan de tiende plaats.

Delen op facebook

Deze week komt X-Men Origins: Wolverine met een opbrengst van meer dan 850 duizend euro binnen op de eerste plaats. In deze prequel van X-Men, over het ontstaan van de stripheld, speelt Hugh Jackman opnieuw de hoofdrol.

17 Again zakt door Jackman naar de tweede plaats. He's Just Not That Into You behoudt zijn derde plaats en Fast & Furious zakt naar nummer vier. Knowing daalt ook één plek en Monsters vs. Aliens behoudt zijn zesde plaats. The Reader staat deze week net als Monsters vs. Aliens vijf weken in de box office en zakt van de vijfde naar de zevende plaats. Slumdog Millionaire behoudt de achtste en Beverly Hills Chihuahua (NL) de negende plaats. Op de tiende plaats komt de tweede nieuwkomer binnen: The Haunting in Connecticut.

Vanaf donderdag is er een groot aantal nieuwe films te bewonderen. In Star Trek, over de bouw van de USS Enterprise en de jonge jaren van kapitein T. Kirk en zijn bemanning, is boxkampioene "Lucia de Rijker" te zien. Appaloosa is een misdaadwestern van Ed Harris over twee vrienden die een dorp moeten redden van de tirannie van een lokale boer. Street Fighter: The Legend of Chun-Li is gebaserd op het populaire computerspel Streetfighter.

Deze week hebben ook twee films van Nederlandse regisseurs hun première: De laatste dagen van Emma Blank, van regisseur Alex van Warmerdam, over een moeilijke oude vrouw die in haar laatste levensdagen wordt verzorgd door een aantal bedienden en Babaji, an Indian love story, geregisseerd door Jiska Richels en bekroond met de Zwisterse filmprijs Prix de l'État de Vaud. De documentaire gaat over Babaji, meer dan honderd jaar oud, die iedere dag afdaalt in een zelfgegraven graf naast het graf van zijn vrouw.

Ten slotte gaan donderdag nog twee buitenlandse films in première: Tulpan, over de jonge Asa die na zijn dienst bij de Russische marine terugkeert naar Zuid-Kazachstan en daar moet trouwen met Tulpan, die niets van hem wil weten en het drama Il papà di Giovanna over een vader die zijn dochter bewondert, maar moet aanzien hoe zij ten onder gaat aan haar eigen fantasiewereld.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.