compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 27 / 2007

Box Office Update - week 27 / 2007

Blockbusters duwen bezoekersaantal omhoog

10-7-2007 Zelfs vergeleken met het box-officegeweld van de afgelopen weken kwam Transformers overtuigend binnen op nummer 1 met een opbrengst van ruim 720 duizend euro. Dankzij het sterke filmaanbod is het bioscoopbezoek in de eerste helf van 2007 gestegen ten opzichte van 2006.

Delen op facebook

Transformers moest het opnemen tegen Shrek the Third, Die Hard 4.0, Ocean's Thirteen en Pirates of the Caribbean: At World's End. De Nederlandse pers schreef verpletterende recensies over de nieuwste film met Shia LaBeouf in de hoofdrol, maar de bioscoopbezoeker liet zich hierdoor blijkbaar niet weerhouden.

Dankzij de grote hoeveelheid kaskrakers is het bioscoopbezoek in Nederland gestegen ten opzichte van vorig jaar. Toen bezochten nog 9,75 miljoen mensen de bioscoop. Dit jaar steeg het bezoekersaantal naar 10,4 miljoen.

Ook voor de komende periode zijn de verwachtingen positief. Films als Harry Potter and the Order of the Phoenix, het vijfde deel over de tovenaarsleerling, en Ratatouille, de nieuwe animatiefilm van Disney en Pixar, zullen een grote aantrekkingskracht uitoefenen op het publiek.

Ook Nederlandse producties hebben het goed gedaan in het afgelopen half jaar. Ernst, Bobbie en de Geslepen Onix haalde de beste resultaten. Voor de komende periode staan onder meer Zoop in Zuid-Amerika, Alles is liefde en De Scheepsjongens van Bontekoe op het menu.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.