compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Box Office Update - week 30 2009

Box Office Update - week 30 2009

Harry Potter tweede week aan top

Zowel deze week als vorige week staat de nieuwste Harry Potter op nummer één in de box office. Ook de tweede, Ice Age 3 en de derde plaats, Brüno, zijn niet veranderd ten opzichte van vorige week.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Harry Potter and the Half-Blood Prince staat deze week voor de tweede keer op de eerste plaats. De zesde Harry Potter film heeft al meer dan zes miljoen euro opgeleverd. In de top drie staan verder Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs en Brüno.

Op de vierde plaats komt deze week Ghosts of Girlfriends Past binnen. In deze romantische komedie speelt Matthew McConaughey een knappe vrijgezel die uiteindelijk opnieuw verliefd wordt op zijn jeugdliefde. The Proposal en The Hangover behouden de vijfde en zesde plaats. Het geheim van Mega Mindy met onze "Yolanthe Cabau van Kasbergen" zakt van de vierde naar de zevende plek.

Op nummer acht komt deze week Suske en Wiske: De Texas rakkers binnen. Deze eerste verfilming van de bekende Belgische strip is gebaseerd op een verhaal van 1959 uit de Suske en Wiske van Willy Vandersteen. De top tien wordt deze week afgesloten met Transformers: Revenge of the Fallen op de negende en Drag Me to Hell op de tiende plaats.

Donderdag komt de driedimensionale actiefilm G-Force uit. In de kinderfilm ligt het lot van de wereld in de pootjes van een groep doorgewinterde spionage-hamsters. Serieuzere vormen van criminaliteit komen aan bod in Public Enemies, over de beruchte gangsters John Dillinger, Baby Face Nelson en Pretty Boy Floyd tijdens een golf van criminaliteit in de jaren '30.

In de animatie Sunshine Barry en de Disco Wormen droomt de worm Barry ervan een wereldster te worden met zijn zelf opgerichte discoband Sunshine Barry en de Disco Wormen. Het drama The Private Lives of Pippa Lee gaat over een vrouw die te kampen krijgt met een zenuwinzinking wanneer haar veel oudere man zijn laatste dagen op het platteland wil slijten.

Ten slotte draaien er vanaf deze week nog twee kleinere films in de Nederlandse bioscopen. De titel zegt het al, bij Lesbian Vampire Killers heersen een stel lesbische vampiers in een dorpje in Wales. Welcome was de officiële selectie voor het Internationale Filmfestival van Berlijn 2009 en vertelt het verhaal van Bilal die het kanaal tussen Frankrijk en Engeland zwemmend wil oversteken voor zijn vriendin.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.