compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Brand verwoest gebouwen Universal Studios

Brand verwoest gebouwen Universal Studios

Vuur onder controle na 12 uur blussen

2-6-2008 Hollywood was zondag in de ban van een grote brand, die uitbrak op een van de filmsets van Universal Studio's, vlakbij het themapark van de filmstudio. Vijf gebouwen werden verwoest, maar hoewel de schade aanzienlijk is, is deze volgens een woordvoerder vervangbaar.

Delen op facebook

Onder de verwoeste gebouwen bevonden zich onder meer de King Kong expositie, en een set van het New Yorkse straatbeeld, die vaak gebruikt wordt in verschillende films en televisieshows. Andere sets die verloren gingen waren een beroemde steeg uit The Sting en een decor van Back to the Future.

Een woordvoerder van Universal Studio's schat dat er ongeveer 40.000 tot 50.000 videobanden zijn vernietigd. gelukkig waren er in veel gevallen kopieën gemaakt. Directeur Ron Meyer verklaarde dat er niets verloren is gegaan dat onvervangbaar is.

Het kostte 500 brandweerlieden 12 uur voordat de brand geheel onder controle was. Uit voorzorg werden het themapark van de filmstudio gesloten en het populaire CityWalk winkelcentrum gesloten. Naar verwachting zijn beide locaties op maandag weer toegankelijk voor het publiek.

Vlakbij de brand bevinden zich de studio's waar de opnames van de MTV Awards afgelopen nacht plaatsvonden. De show werd niet gehinderd en vond zonder vertraging plaats.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.