compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > BRIMSTONE - Leendert van Nimwegen krijgt Europese prijs

BRIMSTONE - Leendert van Nimwegen krijgt Europese prijs

14-11-2017 De European Film Academy maakte de eerste zeven winnaars bekend die op 9 december tijdens de 30ste European Film Awards Ceremonie in Berlijn geëerd worden. Leendert van Nimwegen ontvangt de prijs 'European Hair & Make-up Artist 2017' voor Brimstone.

Delen op facebook
Guy Pearce en Carice van Houten in Brimstone © 2016

Guy Pearce en Carice van Houten in Brimstone © 2016

De European Film Academy kondigde vandaag de volgende award-winnaars:

European Cinematographer 2017 – Prix Carlo di Palma:
Michail Krichman voor Loveless

De kille blik van Michail Krichman voert ons met een intens gevoel van ongemak door het donkere universum van de film. De camera levert duisternis, leegte en verdriet. De keuze van wat wel of niet getoond wordt geeft gewicht aan iedere camerabeweging, aan elk zorgvuldig geconstrueerd kader. Ascetische en goed gedoseerde filmische middelen roepen angst en huiver op.

European Editor 2017:
Robin Campillo voor 120 battements par minute (BPM - BEATS PER MINUTE)

Vanaf het begin onderstreept Robin Campillo’s montage perfect de wanhopige persoonlijke urgentie van de ACT UP activisten en hun manifestaties. Bij een pharmaceutisch bedrijf of tijdens een conferentie, de montage bepaalt het tempo en draagt bij aan de urgentie van de film in perfecte harmonie met de vorm en het verhaal.

European Production Designer 2017:
Josefin Åsberg voor The Square

Met grote artistieke gevoeligheid verheft het production design in THE SQUARE de film door het creëren van een wereld op de grens van het surrealisme. Hierdoor kan de scenografie samenvloeien met het verhaal, zonder ooit te overheersen. Het is de grote artistieke verdienste van Josefin Åsberg.

European Costume Designer 2017:
Katarzyna Lewiñska voor Pokot (SPOOR)

De eenvoud en de duidelijkheid van de kostuums versterken de beelden en onderstrepen de belangrijke boodschap van de film. De botsing tussen de menselijke factor en de natuurlijke omgeving weerspiegelt zich in de stoffen, de kleuren en het ontwerp van de kostuums, terwijl het tegelijkertijd bijdraagt aan de persoonlijkheid van de karakters. Zij vormen, samen met alle andere visuele elementen, een integraal deel van de vertelling, resulterend in een machtige kijkervaring.

European Hair & Make-up Artist 2017:
"Leendert van Nimwegen" voor Brimstone

In BRIMSTONE geeft Leendert van Nimwegen met zijn make-up en haar glans aan de personages, zowel goed als slecht, jong als oud, bij hun ontwikkeling door de film heen. Speels en kleurrijk, sober en sinister. De perfecte combinatie van haar & make-up is schitterend vormgegeven en maakt de karakters levensecht.European Composer 2017:
Evgueni & Sacha Galperine voor Loveless

De duistere en beklijvende muziek intensiveert de kijkervaring. Schitterend geschreven, met een intelligent gebruik van de piano, lijkt de score bijna een extra karakter dat toegevoegd is aan de onfortuinlijke familie. Van begin tot eind vangt de muziek de onderliggende spanningen, de verborgen waarheden en leugens, en voert je op subtiele wijze door het verhaal.

European Sound Designer 2017:
Oriol Tarragó voor A Monster Calls

Het geluidsontwerp in A MONSTER CALLS is de kracht van de verbeelding. Het neemt de kijker mee naar een volledig nieuwe, onbekende wereld en doet precies wat de filmmaker wil dat het publiek voelt bij het bekijken van de film: het schept een bepaalde stemming, een gevoel van duisternis … met als resultaat een uitstekende interactie tussen geluid en beeld.

Zaterdagavond 9 december 2017, tijdens de 30ste European Film Awards Ceremonie, zullen deze awards worden uitgereikt.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.