compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Bruno Ganz bang voor reacties op Hitlerrol

Bruno Ganz bang voor reacties op Hitlerrol

21-9-2003 HAMBURG - De Zwitserse acteur Bruno Ganz (62) is bang voor de reacties die hij op straat zal krijgen over zijn rol als Hitler in de film 'Der Untergang' van Oliver Hirschbiegel. Hij zei dat in een interview met de krant Frankfurter Allgemeine Sonnttagszeitung.

Delen op facebook

De 62-jarige Ganz heeft het moeilijk met zijn rol, bekende hij. Hij wil dat de kijkers niet alleen de 'duivel' zien, maar 'ook de verleider Hitler met al zijn stoornissen. Wat mij daarna op straat gebeurt, daar ben ik bang voor. Maar wat moet ik doen? Ik heb gezegd dat ik meedoe en dan moet ik dat ook doen.'

Der Untergang laat de laatste dagen van Hitler in zijn bunker zien, verteld vanuit de optiek van Hitlers secretaresse Traudl Junge. De opnamen voor Der Untergang worden in München en Sint-Petersburg gemaakt. In De laatste stad zien hele stukken er nog zeer authentiek uit en kon het vernietigde Berlijn, zoals het er in de nadagen van de oorlog uit zag, beter worden nagemaakt. In München zullen de scenes in in Hitlers 'Führerbunker' worden opgenomen.

Hirschbiegels film heeft een budget van 13.5 miljoen euro. Het is de bedoeling dat de film najaar 2004 in de bioscopen komt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.