compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Californië pakt illegale filmers in bioscopen op

Californië pakt illegale filmers in bioscopen op

16-4-2004 LOS ANGELES - De politie van Los Angeles heeft twee mannen gearresteerd, die illegaal films opnamen in een bioscoop. Het zijn de eerste arrestaties onder een nieuwe wet in de Amerikaanse staat Californië die piraterij tegen moet gaan. Dat heeft de Britse omroep BBC gemeld.

Delen op facebook

De anti-piraterijwet, die begin dit jaar werd aangenomen, verbiedt het gebruik van videocamera's in bioscopen. In negen andere Amerikaanse staten zijn vergelijkbare wetten in voorbereiding.

Een 34-jarige man werd aangehouden toen hij opnamen maakte van de film The Alamo. Een medewerker van de bioscoop betrapte hem met behulp van een nachtkijker om videocamera's op te sporen.

De tweede man, een 28-jarige Amerikaan, werd gearresteerd op verdenking van het illegaal filmen van The Passion of the Christ. Hij werd aangehouden nadat een bioscoopbezoeker had geklaagd over een rood lichtje op de videorecorder. Beiden hangt een celstraf van maximaal twaalf maanden boven het hoofd.

De Motion Picture Association of America (MPAA), de brancheorganisatie van de Amerikaanse filmindustrie, hoopt dat de arrestaties potentiële kopieerders afschrikken. Volgens de federale autoriteiten van Californië kost illegaal kopieren van films de industrie naar schatting zo'n 3 miljard dollar per jaar.

De MPAA heeft in de Verenigde Staten telefoondiensten in het leven geroepen waar bioscoopmedewerkers overtredingen kunnen melden. Bioscopen gebruiken ook in toenemende mate metaaldetectors en nachtkijkers om illegale filmers op te sporen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.