compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Carice van Houten naast Tom Cruise in Valkyrie

Carice van Houten naast Tom Cruise in Valkyrie

Opnames starten in juli

15-6-2007 Dankzij haar rol in Zwartboek is actrice Carice van Houten internationaal in de belangstelling komen staan. Gisteren maakte haar management bekend dat ze in de thriller Valkyrie de vrouw van Tom Cruise zal spelen.

Delen op facebook

Valkyrie wordt de eerste Amerikaanse film waarin Carice van Houten te zien zal zijn. De film wordt geregisseerd door Bryan Singer (The Usual Suspects, X-Men) en gaat over de aanslag op Hitler die tijdens het hoogtepunt van de Tweede Wereldoorlog beraamd werd. Het scenario werd geschreven door de Oscarwinnende scenarist Christopher McQuarrie.

Van Houten is momenteel al met een buitenlandse productie bezig. Deze zomer wordt de Ierse film "Dorothy Mills" opgenomen, waarin ze de hoofdrol speelt. Volgend jaar zal ze in een derde Engelstalige productie spelen: de speelfilm "Smoke and Ochre" over de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker. Daarnaast gaat het gerucht dat ze te zien zal zijn in de 22ste Bond-film, die voor 2008 gepland staat.

In Nederland is Van Houten deze herfst te zien in de romantische komedie Alles is liefde met onder meer Peter Paul Muller, Chantal Janzen en Wendy van Dijk.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.