compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 13 26-3 t/m 1-4
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Carry Fisher overleden

Carry Fisher overleden

Princess Leia uit Starwars IV, V en VI

Dinsdag overleed actrice Carry Fisher, die faam verwierf als Princess Leia in de oorspronkelijke Star-Wars-trilogie, aan de gevolgen van een hartaanval van enkele dagen eerder.

Delen op facebook
Carrie Fisher als Princess Leia.

Carrie Fisher als Princess Leia.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De iconische actrice Carrie Fisher (60), die gestalte gaf aan Princess Leia in de later hernoemde delen IV, V en VI van de Star-wars-films is dinsdag overleden aan de gevolgen van een hartaanval aan boord van een vliegtuig vier dagen eerder.

Als tiener viel ze al op in de film Shampoo (1975), maar brak echt door met haar rol van rebelse prinses in Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977). Ze herhaalde haar rol in Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. Veertig jaar na haar debuut als Princess Leia Organa kroop ze weer in diezelfde rol in Star Wars: The Force Awakens en het volgend jaar uitkomende "Star Wars: Episode VIII".

HOLLYWOOD ROYALTY
Carrie Fisher was dochter van Debbie Reynolds en Eddie Fisher. Reynolds was ondermeer bekend van de film Singin' in the Rain en Fisher was een bekende tv-persoonlijkheid en populaire pop-zanger uit de jaren '50/'60. Het huwelijk hield geen stand, want Fisher scheidde om te trouwen met Elizabeth Taylor.
Carrie Fisher zelf had relaties met acteur Dan Aykroyd en popmuzikant Paul Simon, zij heeft een dochter samen met filmagent Bryan Lourd, Billie Lourd genaamd, die weer haar debuut maakte in de film Star Wars: The Force Awakens.

BI-POLAIR
Carrie Fisher was echt een celebrity ster en was veelvuldig te zien op feestjes eind jaren '70 en begin jaren '80. Het is ook rond die tijd dat zij werd gezien als een onbetrouwbare actrice door drank- en druggebruik. Later bleek dat zij bipolair was.
Zij heeft heel vaak voor veel iconische rollen op de short-list gestaan en toch niet zo'n rol bemachtigd. Zijzelf weigerde de rol van Emmeline in The Blue Lagoon (1980) en de rol van Sarah Connor in The Terminator (1984).

SCHRIJFCARIÈRE
Behalve actrice was Carrie Fisher een succesvolle schrijver. Ze schreef onder meer het boek en scenario voor Postcards from the Edge (1990), met Meryl Streep. Zij stond in Hollywood bekend als een zeer kundig scenario-adviseur en werkte aan de scenario's van onder meer Sister Act en Hook. Zij was net in Groot Brittanië geweest ter promotie en werk aan de Amazon-comedy-serie 'Catastrophe' en was onderweg naar huis toen zij hartproblemen kreeg in het vliegtuig.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.