compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Cast verfilming 9/11 krijgt vorm

Cast verfilming 9/11 krijgt vorm

Nicholas Cage speelt hoofdrol in film Oliver Stone

8-8-2005 LOS ANGELES - Vorige maand werd bekend dat Oliver Stone zich zou gaan wagen aan de verfilming van het drama van 11 september 2001. Inmiddels is bekend welke acteurs de belangrijkste rollen op zich zullen nemen in de bijzondere productie.

Delen op facebook

Oliver Stone is bekend van de groots opgezette films met politieke lading (Platoon, JFK, Nixon), maar de verfilming van 9/11 is van een geheel andere order. De momenteel nog titelloze film wordt gefinancierd door Paramount Pictures en vertelt het waargebeurde verhaal van twee politieagenten, die bij een reddinsactie onder het puin van het WTC terechtkwamen. De twee zijn de laatste agenten die levend onder het puin vandaan gehaald werden. De agenten verlenen hun medewerking aan de film en vinden het ook belangrijk dat het verhaal verteld wordt middels een film.

Nicholas Cage is al vanaf het begin bij het project betrokken; hij zal de hoofdrol van de film op zich nemen. Ook Maria Bello (Coyote Ugly), Maggie Gyllenhaal (Donnie Darko) en Michael Peña (Million Dollar Baby) hebben voor de film getekend. Het script werd geschreven door Andrea Berloff, een relatieve nieuwkomer. Ze is ook betrokken bij Paramounts remake van "Don't Look Now (1973)".

Overigens is Paramount niet de enige maatschappij die bezig is met een film over de gebeurtenissen rond de aanslagen van 9/11. Onder de vlag van Columbia Pictures werkt men aan een film die zich concentreet op de 102 minuten van reddingsacties die plaatsvonden tussen de inslag van het eerste vliegtuig en de instorting van de eerste toren. Het script hiervan wordt momenteel geschreven door Billy Ray (Shattered Glass, Volcano)


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.