compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Cast Zomerhitte bekendgemaakt

Cast Zomerhitte bekendgemaakt

Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra spelen hoofdrollen

20-3-2007 Monique van de Ven werd bekend in de verfilming van Jan Wolker's Turks Fruit. Ze neemt nu voor de eerste keer plaats op de regisseursstoel voor de verfilming van Zomerhitte, het boekenweekgeschenk dat Wolkers in 2005 schreef.

Delen op facebook

Van het boek gingen 750.000 exemplaren over de toonbank. Zomerhitte is volgens Van de Ven het ultieme liefdesverhaal. In het boek ontmoet een fotograaf op de Waddeneilanden een jonge vrouw. Hij komt erachter dat ze deel uitmaakt van een driehoeksverhouding met een jonge en een oude man. De film zal alle elementen bevatten die van Wolkers verwacht mogen worden: liefde, verwarring, opwinding en jaloezie.

Als hoofdrolspelers zijn Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra gecast. Hilbrand werd bekend door het programma SixPack, en later bij BNN waar ze de geruchtmakende show 'Spuiten en Slikken' presenteert. Torenstra is momenteel te zien als detective Rinus de Gier in de televisieserie 'Grijpstra en De Gier'. In de Telegraaf werd hij tot het nieuwe sekssymbool van Nederland uitgeroepen.

Van de Ven vindt dat de spelers beide de juiste eigenzinnige uitstraling hebben voor de film die zij in gedachten heeft. 'Samen vormen ze een perfecte match', aldus de regisseuse.

De opnames van Zomerhitte starten medio mei 2007. De film gaat naar verwachting in het voorjaar van 2008 in première.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.