compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
WEB | mobiel
Aladdin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Casting voor G.I. Joe-film gestart

Casting voor G.I. Joe-film gestart

Sienna Miller speelt vrouwelijke hoofdrol

23-11-2007 In 2009 brengt Paramount Pictures de big budget-productie "G.I. Joe" uit, gebaseerd op het populaire actiespeelgoed. De film zal een combinatie worden van G.I Joe en Action Man.

Delen op facebook

Na de verfilming van Transformers dit jaar, wordt ook het speelgoed "G.I. Joe" op spectaculaire wijze verfilmd. In de jaren '60 werden de G.I. Joe-actiepoppen als een reactie op het succes van de Barbiepop op de markt gebracht. In de jaren '80 werd de serie een groot commercieel succes en bracht een grote hoeveelheid merchandising teweeg.

De actiepoppen waren eerder inspiratie voor films als Story of G.I. Joe (1945) en G.I. Jane (1997). Voor de nieuwe productie krijgen de poppen niet alleen een visuele make-over, maar worden ze ook opgewaardeerd tot internationale strijdkrachten, zodat de film ook buiten de Verenigde Staten verkocht kan worden.

Stephen Sommers (The Mummy, Van Helsing) heeft de regie van de film in handen. Lorenzo di Bonaventure en Hasbro's Brian Goldner, beiden ook betrokken bij Transformers, produceren de film. Stuart Beattie (Pirates of the Caribbean) is verantwoordelijk voor het script.

De casting voor de film is deze maand gestart. De eerste naam op de filmrol is Sienna Miller (Stardust, Casanova). Zij zal de rol van 'the Baroness' spelen, de vrouwelijke tegenstander van de G.I's.

"G.I. Joe" zal een van de grootste producties van Paramount worden in 2009. Mogelijke wordt het verhaal nog gecombineerd met dat van 'Action Man', zodat ook een jonger publiek zich kan identificeren met de film.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.