compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 46 14-11 t/m 20-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Castlevania wordt voorlopig niet verfilmd

Castlevania wordt voorlopig niet verfilmd

Video game blijft nog even op de plank liggen

27-5-2009 Filmversies van computerspellen leveren wisselend succes op. Het recente Street Fighter: The Legend of Chun-Li stelde teleur en Max Payne en Hitman waren zeer bescheiden succesjes. Het op Dracula gebaseerde Castlevania blijft voor nu nog een verfilming bespaard.

Delen op facebook

Er zijn verschillende games die het komende jaar vertaald worden naar een filmversie. Prince of Persia: The Sands of Time, Bioshock en "Resident Evil 4" zijn titels die gepland staan voor een release in 2010. Speelfilmproducenten hopen het succes van de video game te kunnen vertalen naar een succes in de box office.

Dat dit niet altijd lukt bewijst Uwe Boll keer op keer, die op diverse filmfora al smalend tot slechtste regisseur aller tijden bekroond. Zijn game-verfilmingen Postal en In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale scoorden tamelijk laag.

Voor het spel Castlevania waren Ian Jeffers en Paul W.S. Anderson bezig met het script. Anderson heeft al ervaring met het vertalen van spel naar film als respectievelijk regisseur en producent van Resident Evil en DOA: Dead or Alive.

De zoektocht naar een geschikte regisseur liep echter op een dood spoor. Even leek het erop dat Sylvain White (Stomp the Yard) zich aan het project zou binden, maar hij liet andere filmprojecten voor gaan.

Nu wordt het project op de lange baan geschoven, zoals ook al gebeurde met de verfilming van Halo. Anderson kan zich in ieder geval richten op "Resident Evil 4", waarvoor naar verluid Milla Jovovich gestrikt is.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.