compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Cees Geel in boekverfilming Maarten 't Hart

Cees Geel in boekverfilming Maarten 't Hart

Filmproductie start tweede helft mei.

6-5-2005 AMSTERDAM - Na een lange aanlooptijd van acht jaar, zullen de opnamen van Het Woeden der Gehele Wereld van Rob Houwer eindelijk van start gaan.

Delen op facebook

Het epos Het Woeden der Gehele Wereld heeft sinds de eerste uitgave door De Arbeiderspers in Nederland al de 14e druk behaald en werd o.m. met de thrillerprijs ‘De Gouden Strop’ bekroond. De roman is in vele talen vertaald en in diverse Europese landen uitgegeven, waaronder in Frankrijk, Scandinavië en Duitsland.
In de film staan de spannende en emotioneel geladen jeugdjaren van Alex Goudveyl (Maarten Heijmans) centraal. Die geschiedenis, gekleurd door de obsessies van Maarten ‘t Hart voor muziek, liefde en religie, is tevens de kroniek van een bewogen tijdperk, dat met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam begint en omstreeks 1960 in Maassluis eindigt. Het is ook het verhaal van een schijnbaar onoplosbare moordzaak waarin de hoofdpersoon steeds meer verwikkeld raakt.
Guido Pieters (Ciske de Rat, Op hoop van Zegen) regisseert de film. Cees Geel (zojuist op Robert de Niro’s Tribecca-Festival in New York als Beste Acteur bekroond, bekend van de film Simon) tekende voor de hoofdrol. Hij wordt bijgestaan door o.a Bart de Vries, Miryanna van Reeden, Joost Prinsen, Frank Lammers, Hugo Haenen en Peer Mascini.
De film wordt naar verwachting maart volgend jaar uitgebracht.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.