compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Censuur bij uitzending Oscars wegens 'Nipplegate'

Censuur bij uitzending Oscars wegens 'Nipplegate'

5-2-2004 LOS ANGELES - De borst van Janet Jackson houdt de Verenigde Staten in de greep. Televisienetwerk ABC heeft woensdagavond besloten de live-uitzending van de Oscar-uitreiking op zondag 29 februari in Los Angeles te vertragen.

Delen op facebook

Eerder stelde CBS al een buffer van tien seconden in voor de uitzending rondom de Grammy Awards aanstaande zondag. Het incident, in Amerika nu 'Nipplegate' genoemd, vond plaats tijdens de Super Bowl zondag. Zanger Justin Timberlake trok de bovenkleding van Janet Jackson los, waarna haar blote borst live op televisie te zien was. Het zorgde voor een orkaan van verontwaarding en kritiek. Naar het incident loopt een federaal onderzoek.

Justin Timberlake bood woensdagavond op televisie uitvoerig zijn excuses aan. Hij zei ''geschokt, ontzet en beschaamd'' te zijn. De zanger legde de verantwoordelijkheid voor het borstvertoon bij Jackson. Zij had een bh moeten dragen, zo stelde Timberlake daarmee bewerend dat hij van niets wist.

Janet Jackson nam de verantwoordelijkheid voor het spraakmakende gebeuren al op zondagavond tijdens het pauzeconcert van de Super Bowl in het Reliant Stadium (Houston) op zich. ''De beslissing om mijn podiumoutfit te laten scheuren, werd gemaakt na de finale repetities,'' zo bekende Janet. ''MTV was niet op de hoogte. Ik had niet de bedoeling om iemand met mijn act te kwetsen, maar ik wil me verontschuldigen als dat wel gebeurde. Zowel bij de toeschouwers, als bij MTV, CBS en de NFL.''

Televisienetwerk NBC heeft uit ziekenhuisserie ER een scène geschrapt. Hierin is de borst van een bejaarde vrouw te zien. NBC oordeelde dat, hoewel de scène passend was, het niet meer kon door de ophef rond het incident met de blote borst van Jackson.

Janet Jackson zal vermoedelijk niet langer aantreden als één van de presentatrices van de Grammy Awards zondag. Zij komt niet meer voor op de lijst met namen van presentatoren van de muziekprijzen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.