compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Charlton Heston gestopt als voorman NRA

Charlton Heston gestopt als voorman NRA

29-4-2003 De Amerikaanse acteur Charlton Heston heeft afgelopen weekeinde afscheid genomen van de National Rifle Association (NRA). Tijdens het jaarcongres in Orlando droeg Heston het leiderschap van de grootste lobbyclub voor wapenbezit over aan voormalig politieman Kayne Robinson.

Delen op facebook

Heston, die aan Alzheimer lijdt, was de afgelopen vijf jaar de fanatieke bepleiter van het recht op wapenbezit. De 78-jarige wist de doelstellingen van de NRA overeind te houden, ondanks geregelde maatschappelijke tegenwind door onder meer dodelijke schietpartijen op middelbare scholen. Charlton Heston werd ook geïnterviewd in de documentaire Bowling for Columbine van regisseur Michael Moore. Tegen Moores verbale aanvallen bleek Heston niet bestand: hij komt niet verder dan gestamel, waarna hij wegvlucht...

Ten tijde van het presidentschap van Bill Clinton was er veel politieke kritiek op het grote aantal wapens dat Amerikaanse burgers in bezit hebben. Voor de NRA was dat vooral een tijd van verdedigen. Van de huidige president Bush heeft de wapenlobby minder te vrezen. Bush komt uit Texas, een staat waar wapens vaak zichtbaar op straat worden gedragen.

Heston heeft Bush tijdens de verkiezingscampagne in 2000 voluit gesteund. Hij hield in 22 staten toespraken waarin hij zijn gehoor opriep vooral op Bush te stemmen. Jeb Bush, broer van de president en gouverneur van Florida, heeft Heston zaterdag op zijn laatste dag als NRA-president toegesproken.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.