compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Chasing Coral wint publieksprijs InScience

Chasing Coral wint publieksprijs InScience

12-11-2017 De Netflix-documentaire "Chasing Coral" van regisseur Jeff Orlowski — die laat zien dat koraalriffen in alarmerend tempo uitsterven — wint de NTR Audience Award op InScience Dutch International Science Film Festival 2017 in Nijmegen.

Chasing Coral wint publieksprijs InScience

Chasing Coral wint publieksprijs InScience

Ruim 7.000 mensen bezochten de derde editie van het InScience, een festival voor wetenschappelijk getinte films, waar 54 films bestaande uit 37 documentaires en 17 speelfilms werden vertoond. Twintig films beleefden een Nederlandse première op het festival. Bijna 200 wetenschappers, filmmakers, scenaristen en kunstenaars uit binnen- en buitenland namen deel aan de gesprekken rond de filmprogramma’s. Het educatieprogramma werd bezocht door studenten en leerlingen van primair- en voortgezet onderwijs en het HBO. Op zondag werd het juniorprogramma afgesloten met een Junior Wetenschapsquiz en een Junior Big Ideas met Rob van Hattum en de winnaar van de Klokhuis Wetenschapsprijs 2017, drs. Floor Postema.

Festivaldirecteur Johan van de Woestijne kijkt terug op een geslaagde derde editie: ‘Deze editie van InScience heeft weer bevestigd hoe betrokken het publiek is bij de ontwikkelingen in de wetenschap. Dat is ook de missie van InScience: de impact van de wetenschap op de samenleving laten zien. InScience is het festival waar publiek en wetenschap elkaar ontmoeten’.

NTR Audience Award

De winnende Netflix-documentaire Chasing Coral van regisseur Jeff Orlowski laat zien dat koraalriffen in alarmerend tempo aan het uitsterven zijn. De Amerikaanse documentaire zoomt in op de gevolgen van klimaatverandering en is een vervolg op Orlowski’s film Chasing Ice, die in 2013 voor een Oscar werd genomineerd. Chasing Coral is te bekijken op Netflix. De NTR Audience Award bedraagt €2.500.

Top 3 publieksfavorieten InScience 2017:
"Chasing Coral" / Jeff Orlowski / Documentaire / 2017
Minute Bodies: The Intimate World of F. Percy Smith / Stuart Staples / Documentaire / 2016
The Farthest / Emer Reynolds / Documentaire / 2017

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.