Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Chicago wint Golden Globe

Chicago wint Golden Globe

21-1-2003 De film Chicago, naar de beroemde gelijknamige theatermusical, heeft zondagavond de Golden Globe gewonnen voor beste musical/komedie. Richard Gere en Renée Zellweger kregen een Golden Globe voor hun rol in Chicago.

De Golden Globes van de buitenlandse persvereniging in Hollywood gelden na de Oscars als de belangrijkste Amerikaanse filmprijzen. Er zijn overigens ook Globes voor televisieproducties. De uitreiking in Los Angeles beleefde zondag zijn zestigste editie.

Veteraan Jack Nicolson werd tijdens de ceremonie gelauwerd in de categorie drama. Zijn hoofdrol in About Schmidt leverde een Globe op. De film kreeg ook een prijs voor het beste scenario. Nicole Kidman won een Globe voor The Hours, de film die ook tot beste dramaproductie werd uitgeroepen.

Actrice Meryl Streep ontving de onderscheiding voor haar bijrol in de film Adaptation. Jennifer Aniston, Rachel uit 'Friends', kreeg een Globe voor haar bijdrage aan de succesvolle televisieserie. Filmmaker Martin Scorcese won de regieprijs voor Gangs Of New York. Als beste buitenlandse film kwam Hable con Ella (Speek met haar)' uit de bus, een werk van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar.

Acteur Gene Hackman, die twee keer een Oscar heeft gewonnen, kreeg de Cecil B. DeMille-onderscheiding voor al zijn prestaties op het witte doek. De 72-jarige filmster is in meer dan tachtig films te zien geweest, zoals The French Connection (1971). Eerdere winnaars van deze onderscheiding waren Audrey Hepburn, Jack Lemmon en Sean Connery.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.