compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ciné Premières 2003 opent met Jeux d'enfants

Ciné Premières 2003 opent met Jeux d'enfants

1-11-2003 AMSTERDAM - Van 5 tot en met 20 november wordt de zevende editie van Ciné Premières, het festival voor de Franstalige cinema, gehouden. De openingsfilm is Jeux d'enfants, van de Franse regisseur René Féret.

Delen op facebook

Jeux d'enfants is een schitterend vormgegeven lovestory met een perverse twist. De twee vriendjes Julien en Sophie beginnen met een eenvoudige weddenschap, maar de onderlinge uitdagingen worden naarmate ze ouder worden, steeds meedogenlozer.

Ciné Premières wil graag verscheidenheid en originaliteit van de Franse film onder de aandacht brengen van het Nederlandse publiek. Dit jaar is het al weer de zevende keer dat het Centre Culturel Français dit Franse filmfestival organiseert. Dit doet het Centre Culturel Français in samenwerking met Images te Groningen en met steun van TV5.

Tijdens Ciné Premières 2003 worden 24 korte en 28 lange films vertoond. De films komen deels uit Frankrijk en deels uit andere landen waar Frans gesproken wordt, zoals Canada, België en Zwitserland. De films, die Engels of Nederlands ondertiteld zijn, worden bijna allemaal voorafgegaan door een bijpassende of juist contrasterende korte films. Aan de korte films wordt nog extra aandacht besteed in het programmaonderdeel Spécial Courts, waarin een selectie van 5 korte films wordt vertoond.

Gedurende de twee weken van het festival, zullen de films te zien zijn in bioscopen in Amsterdam, Den Haag, Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht.

Het programma is gedurende de festivalperiode op deze website terug te vinden in de betreffende stadsagenda's.

Klik voor het volledige programma op onderstaande link!


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.