compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > City Theater introduceert bioskaartjes op gsm

City Theater introduceert bioskaartjes op gsm

Primeur voor Steenwijks filmtheater

16-6-2008 Het bioscoopkaartje krijgt een digitale metgezel in het City Theater in Steenwijk. Het filmtheater heeft met MobiCodes en Rebiticks Software een bestelsysteem voor bioscoopkaartjes via sms ontwikkeld.

Delen op facebook

Onder de naam MobiTickets is het systeem in gebruik genomen. Kaartjes worden via sms naar de mobiele telefoon van de besteller gestuurd. De sms bevat een unieke barcode plus informatie over de film, tijd, zaal, rij en stoelnummer. In de bioscoop wordt het sms'je gescand en kan de bezoeker zonder wachten naar binnen.

Met het systeem is de bioscoopeigenaar verzekerd dat gereserveerde plaatsen zijn betaald. Daarnaast kan het sms'je als coupon of voucher gebruikt worden om een aanbieding te doen. Volgens Arnold Cornelis, Managing Director van MobiCodes neemt het gebruik van tickets per sms internationaal razendsnel toe. Ook andere toepassingen van mobiele barcodes, zoals kortingcoupons en vouchers van retailondernemers en 'mobile boarding passes' voor de luchtvaartindustrie nemen een grote vlucht.

Ludie Vos, directeur van het City Theater, is altijd op zoek naar innovatieve manieren om het gebruiksgemak en de beleving van de bezoekers te vergroten. "Inmiddels kunnen onze bezoekers dus niet alleen hun eigen zitplaats uitkiezen maar ook direct hun toegangsbewijs op hun mobiele telefoon ontvangen. Beide innovaties zijn uniek in Nederland".

Sinds de start kiest inmiddels ruim 25% van de bezoekers voor een MobiTicket. De volgende stap is dat bezoekers direct vanaf hun mobiele telefoon bioscoopkaarten kunnen selecteren, betalen en ontvangen. Dit systeem is momenteel in ontwikkeling in samenwerking met MobiCodes.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.