Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Clint Eastwood schikt met schrijver biografie

Clint Eastwood schikt met schrijver biografie

14-8-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse acteur en filmregisseur Clint Eastwood heeft een schikking getroffen met de auteur en uitgever van het boek 'Clint: The Life and Legend'. De uitgever en schrijver schrappen een passage waarin staat dat Eastwood zijn ex-vrouw Maggie mishandelde.

Eastwood spande in december 2002 een rechtszaak tegen auteur Patrick McGilligan en uitgever St. Martin's Press aan. Hij eiste $10 miljoen (€8,3 miljoen), omdat de schrijver met de door Eastwood ongeautoriseerde biografie de reputatie van de acteur zou hebben willen beschadigen.

In 'Clint: The Life and Legend' beschrijft filmjournalist Patrick McGilligan de Amerikaanse acteur als een rokkenjager met slechts twee prioriteiten: snelle auto's en wellustige vrouwen. De auteur stelt dat Eastwood zijn echtgenote mishandelt en uit buitenechtelijke relaties kinderen heeft.

De biografie zou doelbewust de reputatie van Eastwood verwoesten, stelde diens advocaat in de officiële beschuldiging. ''Het boek staat vol valse beweringen, aldus Marshall Grossman.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.